“Boleh Buat Timbang Taik Hidung Ni,” Antara Komen Lawak Netizen Selepas Wanita Tersalah Beli Penimbang Berat Badan Di Lazada

Pasti ramai antara kita pernah membeli barangan secara atas talian, dalam ramai-ramai mesti ada antara kita yang mempunyai pelbagai pengalaman yang tidak dapat dilupan dalam berurusan secara atas talian ini.

Ada yang kena tipu, ada yang tidak order barang lain sampai barang lain, apa yang menarik adalah sale, ada nak cepat atau teruja dengan sale sampai terlupa baca apa yang ditulis sampai habis.

Sebuah kisah yang agak menghiburkan dan lawak baru berlaku hari ini yang dikongsikan oleh Puan Anna Fuzzana Ridduan di laman Facebooknya dengan mood feeling nak kurussssss, dia yang ingin membeli penimbang berat begitu teruja melihat ada potongan harga dan begitu di Lazada.

Penimbang berat itu hanya berharga RM12, melihat harga itu, dia terus membeli tanpa berfikir panjang kerana pengalam admin sendiri, Lazada kalau dia buat promosi memang betul-betul murah walaupun barang berharga ribuan ringgit.

Tapi selepas beberapa hari order, abang Lazada pun sampai nak hantar barang, tapi apa yang sampai buat admin yang terbaca tulisan beliau pun tergelak terbahak-bahak.

Barang yang sampai

Rupanya kerana terlalu teruja dengan harga murah itu, sampai dia terlupa baca penerangan produk yang jelas terpapar “Dolls House Miniature Decoration Accessory Weigh Scale Toy Pink,” dan dia mengakui salah dia sebab tak baca betul-betul yang menyatakan penimbang berat itu hanyalah mainan semata-mata.

Berikut adalah penerangan pada gambar produk berkenaan.

Berikut adalah komen netizen yang rata-rata terhibur dengan kisah ini,

Jadi, kepada korang kat luar sana nak beli barang secara atas talian, baca bagi habis dulu, jangan tengok murah terus je beli. – Siakapkeli.my