‘Air Kurus Viral’ Tak Sampai 5 Minit Minum Angin ‘Berzumba’ Keluar!

Masalah badan berangin bukan sahaja dialami oleh mereka yang ada masalah berat badan tetapi mereka yang kurus juga ada masalah ini. Namun majoriti yang banyak angin ini memang tidak dinafikan kaum wanita disebabkan oleh pelbagai faktor pemakanan dan juga usia.  Selain dari membantu membuang angin dalam badan petua air kurus viral ini juga membantu penurunan dan pengekalan berat badan ideal. Siapa yang tak mahu berat badan maintain kan?

Dalam bebanyak resepi air kurus, inilah paling ketagih minum resepi ni. Camano la tak ketagih, makan banyak pun berat tak naik. Maintain jekk.

Tapi yang paling best, tak sampai 5 minit minum, angin berzumba keluar. Tak tau la dah bape lama angin ni duk betapa dalam badan. Senggugut pun hilang

AIR KURUS VIRAL

Bahan-Bahan:

  • 1 liter air
  • 2 batang serai, diketuk
  • 7 biji cengkih
  • 1 batang Kayu Manis Ceylon
  • 3 hiris halia di ketuk
  • 1 biji lemon
  • Madu

Cara-cara:

Image may contain: drinkNi la watak watak utama air kurus viral. Kayu manis ceylon tu patahkan 2 tau. Jadi rasa dengan khasiat dia lagi cepat keluar masa rebus.

 Image may contain: foodRebus kayu manis casadiab, halia, serai, dan cengkih dengan 1 liter air.

 

Image may contain: food Rebus sampai mendidih tau, agak agak 15-20 minit gitu. Pastu tutup api.

 

 Image may contain: drink and indoorAmik 1/2 gelas air kurus viral

 

Image may contain: indoorPastu tambahkan lagi dengan 1/2 air panas. Tapi masa ni Aisyah letak air masak biasa, sebab air kurus viral baru masak.

 

No automatic alt text available.Oraitt, pastu perahkan dengan lemon. Satu hiris jek cukup. Jangan korang belasah pakai limau kasturi pulak, khasiat dia tak sama.

 

Image may contain: drink and indoorLast sekali, masukkan 1 sudu besar madu. Pastikan pakai sudu plastik tau. Kalau pakai sudu besi nanti khasiat dia terjejas.

 

Balance air rebusan, boleh disimpan dalam peti sejuk. Bila nak minum, ambik setengah gelas dan campur setengah gelas air panas. Perah lemon dan tambah madu. Minum waktu suam tau, baru mujarab.

Air ni bukan tuk kuruskan badan jek, tapi kalau amalkan minum hari hari, nanti badan kita KURUS, kulit CANTIK, badan WANGI sebab bebahan yang kita guna semua best best.

Kayu Manis Ceylon:

  • boost metabolisme badan
  • kurangkan kolestrol
  • Kurangkan selera makan
  • Lambatkan proses masuk dalam perut, jadi tak de la cepat rasa lapar
  • lancarkan period dan servis dalaman

Serai:

  • bantu penghadaman
  • buang toksin dalam badan
  • kurangkan bau badan
  • cantikkan kulit
  • kurangkan stress
  • cairkan lelemak degil
  • anti kanser
  • kurangkan kencing manis
  • kurangkan jerawat kat muka

Halia:

  • buang angin dan toksin dalam badan
  • pecahkan lemak
  • hilangkan bau badan
  • lancarkan perjalanan darah, muka berseri kusam

Lemon:

  • cuci kerak kerak lama dalam usus
  • bakar lemak degil
  • ada vit c, bagus untuk kulit
  • anti kanser
  • mengempiskan perut

Cengkih:

  • boleh mencegah stroke, cegah darah beku
  • lancarkan pencernaan
  • cantikkan kulit
  • wangikan badan

Madu:

  • melancarkan darah
  • tambahkan tenaga
  • antioxidant
  • mencegah kanser
  • pemanis semula jadi

Siapa nak badan KURUS, kulit CANTIK, badan WANGI. Wajib try resepi ni. Memang bestt sangat.
Kongsikan, semoga bermanfaat…

Sumber : Aisyah Badar Bajrai‎